Sipoo

Sipoon kunta rakennuttaa LPS-paineviemäröintiä kaava-alueilleen 50-100 pumppaamon vuosivauhdilla. Sipoon alueelle on asennettu jo yli 1000 LPS pumppaamoa, niin olemassa oleviin kiinteistöihin kuin uudisrakennuskohteisiin. Sipoo on SKT:n vanhin aktiivinen asiakas, yhteistyötä on tehty 90-luvulta lähtien. Sipoon kunta ostaa kiinteistöpumppaamot itse jolloin voidaan varmistua siitä että joka kiinteistöllä on sama mitoituksen mukainen laadukas pumppu, ja kunta saa suurilla ostomäärillä parhaan mahdollisen hinnan. SKT:n hyvin hoitama asiakassuhde onkin Sipoon kohdalla kumppanuutta josta molemmat hyötyvät.

Karhusaari

Karhusaari on ensimmäinen suurempi Sipoossa toteutettu LPS-tekniikalla toteutettu hanke. Runkolinja kerää jätevedet alueella yhteensä noin 100 kiinteistöltä. Kohteen suunnittelusta ja urakoinnista vastasi Oy Björn Backström Ab, jolla oli 90- ja 00-luvuilla LPS-järjestelmän edustus Suomessa. Paineviemäröinti oli ainoa käytännöllinen vaihtoehto kumpuilevan Karhusaaren toteuttamiseen. LPS-pumppaamoiden suuri nostokorkeus pääsi oikeuksiinsa maaston suurten korkeusvaihteluiden takia.

Kohteen tiedot:

Tilaaja: Yksityinen maanomistaja
Suunnittelija: Sääksmäen Putkityö Oy
Urakoitsija: Oy Björn Backström Ab
Pumppaamoiden määrä: 100
Vamistumisvuosi: 1996

 

Kitö

Toinen merkittävä alue Sipoossa on 2010 perustetun Kitön vesiosuuskunnan toteuttama hanke. Sipoo2Kitö on saari Sipoon edustalla jossa liittyneitä kiinteistöjä LPS-verkostoon on vuonna 2015 yli 200 kappaletta ja määrä kasvaa tulevina vuosina kun verkostoa laajennetaan uusiin kyliin. Tässä projektissa huomionarvoista on saaren haastavat kallioiset maasto-olosuhteet, joissa SKT:n suunnittelutiimin ideointikykyä on testattu. Matala ja eristetty LPS2000EIV pumppaamo ratkaisi monella tontilla ongelman riittämättömästä kaivuusyvyydestä. Hankkeessa oli mukana myös paikallinen sähköntoimittaja ja valokuituoperaattori.

 

Kohteen tiedot:

Tilaaja: Kitö vattenandelslag, www.kitoval.fi
Suunnittelija: SKT Suomi OyKitö
Urakoitsija: Mc Machine Oy
Runkolinjan pituus: 43 km
Pumppaamoiden määrä: 200 (2015)
Vamistumisvuosi: 2014 (1-vaihe)
Talviurakointia tammikuussa 2014

 

 

LPS-keskushuolto

Sipoossa sijaitsee myös SKT:n keskushuolto, johon vaikeimmat tapaukset lähetetään korjaukseen paikallishuoltopisteistä ympäri Suomen. Linmar Oy:n Roland Martin on keskittynyt vain LPS-pumppaamoiden huoltoon ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus LPS2000 pumpuista.

www.linmar.fi