5 vuoden takuu

2016-09-19

SKT Suomi Oy myöntää uusille LPS-pumppaamoille nyt 5 vuoden takuun. Laajennettu takuu koskee toimituksia 09/2016 alkaen. Takuu edellyttää takuuehtojen noudattamista ja asennusohjeen mukaista ammattimaista asennusta.

 

Asennusohje>>>

Takuuehdot>>>

Käyttöönottoraportti>>>

 

Pytinkimessut 2016

2016-03-30

Olemme mukana Pytinkimessuilla 1.–3.4. Seinäjoki Areenalla.
Tervetuloa osastollemme 3D.

Nähdään messuilla!

http://www.pytinki.fi/pytinki/

SKT ja FANN

2014-06-24

SKT ja FANN muodostavat Pohjoismaiden johtavan toimijan vaihtoehtoisissa viemärijärjestelmissä – Northern Environmental and Water Solutions

Litorinan omistama SKT yhdistyy FANNin kanssa ja muodostaa räätälöityjen ja ympäristöystävällisten viemärijärjestelmien johtavan konsernin Pohjoismaiden markkinoille – Northern Environmental and Water Solutions (NEWS). Yhtiöillä on takanaan vahva taloudellinen kehitys, johon kuuluu voimakas kasvu ja hyvä kannattavuus. Yhtiön liikevaihto on yhteensä noin 250 miljoonaa kruunua.

SKT ja FANN toimittavat molemmat räätälöityjä viemärijärjestelmiä kiinteistöille, joita ei ole liitetty kunnalliseen jätevedenpuhdistamoon. Yhtiöt toimivat viemäröintiin liittyvien laitteiden markkina-alueilla sekä Ruotsissa että kansainvälisesti ja niillä on johtava asema omilla markkinalohkoillaan. Uusi yhtiö, joka tulee jatkossakin toimimaan samoilla tavaramerkeillä, voi tarjota asiakkaille kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Fuusio mahdollistaa lisäksi merkittävän synergian molemmilla markkinoilla ja tuotannossa sekä kiihdyttää yhtiön kasvua kansainvälisesti.

FANN keskittyy räätälöityihin erillisviemärijärjestelmiin, jotka perustuvat pääasiassa passiiviseen puhdistustekniikkaan, ja toimii kokonaan omistamiensa tytäryhtiöiden kautta Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa, sekä useissa Euroopan maissa yhteistyökumppaneiden kautta. SKT keskittyy kunnalliseen verkkoon liitettäviin räätälöityihin paineviemärijärjestelmiin ja toimii kokonaan omistamiensa tytäryhtiöiden kautta Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, sekä yhteistyökumppanin kautta Tanskassa.

”SKT on toimittanut 40 vuoden ajan menestyksekkäästi viemärijärjestelmiä haja-asutusalueille ja kasvualueille. Koska meillä on nyt FANN samassa konsernissa, vahvistamme asiakastarjontaamme tehokkailla ratkaisuilla myös ”kunnallisen ulottuvuuden” ulkopuolelle. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa laajempaa valikoimaa, koska kahden johtavan toimijan yhdistyessä kokonaisuudesta tulee vielä parempi”, sanoo Torbjörn Jansson, SKT:n toimitusjohtaja.

”SKT ja FANN ovat johtavia toimijoita omilla markkinalohkoillaan. Yhdessä luomme vielä vahvemman asiakastarjonnan, yhteiset mahdollisuudet ja vakaan perustan laajentumiselle tulevaisuudessa. Uudella konsernilla on useita jännittäviä kasvusuunnitelmia, joiden parissa työskentelyä odotan”, sanoo Johan Hedin, FANNin hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja.

“Olemme erittäin innostuneita SKT:n ja FANNin fuusiosta ja näemme yhdistymisessä suuren teollisen logiikan. Yhtiöt täydentävät toisiaan ennen kuulumattoman hyvin sekä asiakastarjonnan että maantieteellisen läsnäolon kannalta. Yrityskaupan tuloksena syntyy suurempi toimija, jolla on markkinajohtajan asema Pohjoismaissa älykkäiden ympäristöratkaisujen alueella. Pääomistajana odotamme Litorinassa voivamme tehdä yhteistyötä hallituksen ja johdon kanssa ja tukevamme konsernin jatkuvaa kehitystä”, kommentoi Jörgen Ekberg, Litorina Capital Advisorsin Managing Partner, Litorina IV:n sijoitusneuvoja.

Litorina IV, SKT:n pääomistaja, on yrityskaupan jälkeen edelleen uuden konsernin suurin omistaja. Sekä FANNin että SKT:n aikaisempi omistaja ja avainhenkilö on yhdessä hallituksen kanssa merkittävä osaomistaja.

Lisätietoja antavat:

Torbjörn Jansson, SKT:n toimitusjohtaja, puh. 0734-33 37 10
Johan Hedin, FANNin hallituksen puheenjohtaja, puh. 0730-57 56 19
Jörgen Ekberg, Managing Partner, Litorina Capital Advisors AB, puh. 0708-11 31 60

FANN, joka on perustettu 1990, on johtava ympäristöteknologiayritys, joka keskittyy pääasiassa passiiviseen puhdistustekniikkaan perustuviin viemäriratkaisuihin. Yhtiö toimittaa ympäristöystävälliseen tekniikkaan ja omiin räätälöityihin ratkaisuihin perustuvia viemäriratkaisuja syrjäisiin kiinteistöihin. Toimintaa harjoitetaan omien tytäryhtiöiden kautta Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa, sekä useissa Euroopan maissa myyntiedustajien kautta. Yrityksellä on noin 55 työntekijää ja omaa tuotantoa Ruotsissa ja Puolassa. FANNin taloudellinen kehitys on ollut vahvaa, kasvu voimakasta ja tuottavuus hyvä useiden vuosien ajan. Yhtiön liikevaihto on nykyisin noin 90 miljoonaa kruunua. Lisätietoja: www.fann.se.

SKT, joka on perustettu 1970-luvun lopulla, on paineviemärijärjestelmien johtava toimija Pohjoismaissa. Yhtiö tarjoaa paineviemäröinnin palveluja ja tuotteita sekä konsultointia, projektointia ja rakennusjohtamista sekä komponentteja ja materiaaleja paineviemärijärjestelmiin ja niihin liittyville alueille. SKT toimii suoraan Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, sekä yhteistyökumppanin kautta Tanskassa. Yhtiön liikevaihto on noin 160 miljoonaa kruunua. Lisätietoja: www.kommunalteknik.se.

Litorina, joka on perustettu 1998, on yksityinen sijoitusyhtiö, joka keskittyy ensisijaisesti ruotsalaisten yritysten hankkimiseen ja teolliseen kehittämiseen yhdessä näiden johtavien toimihenkilöiden kanssa. Litorina tarjoaa laaja-alaista ja syvää pätevyyttä oman organisaationsa sekä teollisten neuvonantajiensa avulla. Litorinan taustalla on lukuisia pitkäjänteisiä ja arvostettuja instituutioita, jotka ovat investoineet Litorinan neljään rahastoon yhteensä noin 4,8 miljardia kruunua. Lisätietoja: www.litorina.se.

 

Tulvii…taas

2013-10-15

Media raportoi! Ilmaston lämpenemisen johdosta rankkasateet lisääntyvät ja nämä taas saavat aikaan tulvia. Emme ainoastaan joudu tottumaan tähän, joudumme myös ryhtymään toimenpiteisiin vähentääksemme vaurita.

Yhteiskuntia suunnitellessa sadantaa täytyy ottaa enemmän huomioon. Esimerkiksi kun suunnitellaan ja mitoitetaan teitä, viemäreitä, asumista ja asutusta täytyy ottaa huomioon sadantatilastoja. Olemassa oleva kunnallinen viemäriverkosto voi jossakin paikoissa olla alimitoitettu ilmastionmuutoksia ajatellen.

Tulvat ovat erittäin kalliita yhteiskunnalle ja yksityiselle kiinteistönomistajalle. Rankkaasateella hule-ja viemärivettä karkaa maahan tai lähellä oleviin kiinteistöihin johtoliittymien kautta. Likaantunut viemärivesi voi pahimmassa tapauksessa pilata pohjaveden, mikä on terveysriski. Yksittäiselle kiinteistönomistajalle tulee kalliiksi korjata vauriot kellarin tulviessa.

Kokoava käsite hulevedestä, salaojavedestä ja vuotavasta pohjavedestä on ”lisävesi”, sama käsite kuin yhdysvaltalainen ”Infiltration/Inflow, I&I”.

Millä tavalla tulvista kärsivät alueet hyötyisivät paineviemärijärjestemästä.

Paineviemärijärjestelmässä on suljettu johtoverkosto missä lisävesi, kuten hule- ja vuotovesi, eivät pääse johtoverkostoon. Yksinkertaistettuna voidaan sanoa että jos LPS-pumppaamoja asennetaan olemassaolevaan järjestelmään, kiinteistön viettoviemärijohtojen vuotoja tukitaan. Tämä estää myös viemärivettä pääsemästä takaisin kiinteistöön. Tällä menetelmällä kiinteistönomistaja suojaa kellarinsa tulvaa vastaan olemassa olevassa, mutta alimitoitetussa viemäriverkossa, pumppaamalla viemärivettä verkostoon. LPS-pumppaamon pienen ulosvirtauksen johdosta (0,8 l/s) se toimii itsehälyttävänä jätevesiasemana hälyttäen sade- ja salaojaveden ylikuormituksesta.

Haluatko tietää enemmän miten SKT voisi auttaa teitä? Ottakaa meihin yhteyttä!

Lähteet:

Samhället är illa rustat för skyfall – DN-artikkeli 19 elokuuta 2013

http://www.dn.se/nyheter/sverige/samhallet-illa-rustat-for-skyfall/

Tillskottsvatten – Artikkeli lehdessä ”Svenskt Vatten” nro 4, syyskuussa 2013

Översvämningar i Umeå – DN-artikkeli 13 elokuu 2013

http://www.dn.se/nyheter/sverige/oversvamningar-i-umea/

Fler översvämningar att vänta – Artikeli SVD:ssä  ja Göteborgspostenissa 27 heinäkuuta 2013

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fler-oversvamningar-att-vanta_8379612.svd

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1864771-fler-oversvamningar-att-vanta

Översvämning och väderkaos i Europa – Aftonbladet rapotoi 2013-06-10

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16933623.ab

Skyfall blir allt vanligare – SMHI

http://www.smhi.se/nyhetsarkiv/skyfall-har-blivit-vanligare-1.23063

Översvämningar orsakar stora skador  – Kriisi-informaatiota

http://www.krisinformation.se/web/Pages/Page____72892.aspx

Raportti Svenskt Vatten 2007:ssa – Klimatförändringarnas inverkan på allmänna avloppssytem. Alustaraportti Ilmasto- ja haavoittuvuusselvitystä varten

Uutiset

2013-05-30

Täytyykö ajatella pakkassuojaa keskellä kesää? Aika kuluu nopeasti. Pian talvi tulee. Skandinavisk Kommunalteknik on kehittänyt säiliön joka on eristetty ja sopii pakkaselle alttiille alueille. Lue lisää LPS2000EIV:stä.